Noen ganger er man heldig å få jobbe med fantastiske ting – det har jeg fått gjort det siste 1,5 året. Da har jeg jobbet som kostyme koordinator for Opera Østfold sin oppsetning «Tryllefløyten». Dette har jeg hatt ved siden av min faste jobb på DNO&B – i innspurten tok jeg 2 uker permisjon og 2 uker ferie.

Noen kostymer er mer utfordrende enn andre…..

Som kostymet til Kristian Krogslett som hadde rollen som «Monostatos» – han skulle ha bar overkropp med diverse stæsj på. Men for de som har vært og opplevd opera på Fredriksten Festning – vet at det kan bli sykt kaldt under forestilling. (som starter 22:30)

Her ser dere kostymetegningen som designer Anette Werenskiold har tenkt for rollen.IMG_1332.JPG

Hvordan skulle man løse det?

Jeg kom opp med en idé – hva med å printe kroppen til Kristian på materiale og sy en genser? Under den kunne han ha en lang ullgenser om det skulle bli nødvendig. Jeg kontaktet Kari Alette (min kollega på Operaen) og hørte om det var mulig å kjøpe print tjeneste av de – det var det. Flott for oss!

Jeg kan virkelig ikke Photoshop, men kjenner en god grafisk designer som tok på seg oppdraget. Så vi fikk Kristian (veldig sporty fyr) inn til en liten fotoseanse….hvor Kaja tok bilder av kroppen 360 grader.

IMG_2873 IMG_2867

IMG_2868

Så jobbe hun videre – og fikk dette på plass:

IMG_3197

IMG_3177IMG_3176

Så var det å sende filen til Kari Alette – så hun kunne printe (første prøvetrykk). Det gikk ikke helt supert første gang – kroppen på printet stemte ikke helt med kroppen til Kristian….så vi måtte justere litt.

Men her ser dere – dette er første innprøving 🙂

IMG_3727IMG_3730

Og her ser vi det ferdige resultatet:

IMG_2885

Må bare konkludere med at «Tryllefløyten» for Opera Østfold er en av de fineste produksjoner jeg har jobbet med (en sykt heftig innspurt 🙂 )

Supre sangere (herregud, de var nydelige!), fantastisk designteam, regissør, inspisient, mine «folk» ❤ påkledere, assistent og sysersker…

Sier bare: TAKK ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: