Mye på hjertet i dag ❤

Ble plutselig innkalt til et møte med min sjef – ble faktisk litt stresset…. Han åpnet med å si;  Jeg har lovet deg bort…… Ææaa….javel?

Det har kommet en forespørsel fra Slottet om en kjole – og jeg har sagt ja på dine vegne. Det kom opp at Ingrid Nylander var designer og Kari Alette Bækkevold (leder for fargeriet ) og jeg skulle samarbeide om denne oppgaven.

Jeg sa; dette er jo noe helt annet enn hva vi holder på med til vanlig – større, mer press, mer prestisje – svaret jeg fikk var: «men du kan jo sy»!

Joda – det kan jeg. Bra også! Men å sy en kjole til Dronning Sonia er noe helt annet enn å sy en kjole som skal være på scenen på Den Norske Opera & Ballett. Det kan ikke sammenliknes. Dronningens kjole krever ikke noe mindre enn at den er perfekt – hos oss på Operaen jobber vi under «godt nok» – vi skal skape en illusjon av noe, så vi trenger ikke være perfekte i det vi gjør. Ikke det at vi skal slurve, men mantraet; Godt nok er passende!

Men vi kom igang! 1 april skulle vi møte Dronningen (vi tøyset litt med at dette var en aprilspøk 😉 ). Vi var 30 min for tidlig ute – sikkert alt for pyntet, men hva kan man gjøre – når man ikke har vært på Slottet før?

Det er kun en ting å si om Dronningen – hun er virkelig en person som får mennesker til å føle seg vel i hennes nærvær.

Vi kom i gang  med designet som dere kan se her…FullSizeRender

Dette er et utdrag fra av ett av Dronningens grafiske trykk – hvor Ingrid hadde skjært ut en sjablong så vi kunne «leke» med trykkene. Dette var det Dronningen kom frem til.

Så var det Kari Alettes sin jobb å få dette på plass i Photoshop – en stor jobb! Jeg måtte lage mønster først, så hun kunne scanne mønsterdelene inn, slik at de passer med hverandre. Stor og vanskelig jobb! Og vi hadde ikke så god tid på oss. Fra da vi startet og til kjolen skulle være ferdig var litt over 1 måned. (med påske innimellom)

Det var en stressende øvelse å skulle begynne å klippe – alle deler var forskjellige, og skulle passer perfekt mønstervis. Og ikke nok med det – vi valgte jo ikke de letteste stoffene…. Kjolen består av to lag stoff – forskjellige, men med samme print som skulle matche perfekt. Innerste laget var en silketwill og over var det en silke georgette.

Jeg var så nervøs før første innprøving! Men det gikk heldigvis slik jeg hadde planlagt (drømt om) – var kun små endringer. Det fine med Dronningen er at hun er utdannet kjole- og draktsyer og hun har stor kunnskap om hva hun kler av snitt – så «so far» beste kunden ever!

Det ble lange dager og korte netter – jeg som skulle sy kjolen hadde ikke lang tid – rundt 1 uke. Vi hadde totalt fire innprøvinger, siste var på morgenen den dagen kjolen skulle brukes. Da hadde jeg jobbet i ett strekk fra tirsdags morgen kl 06 til onsdag morgen rett før 08:30 – vi hadde avtale på Slottet kl 09. Jeg var så sliten at jeg sovnet i taxi på vei til Slottet.

Og sykt nervøs (igjen) – fikk det for meg at jeg hadde ødelagt hele kjolen med å klippe den for kort…..

Så da jeg så Dronningen kom ut av omkledningsrommet…..begynte jeg å gråte. Jeg var så sliten – hun var så vakker, kjolen var ikke klippet for kort :). Så bar det tilbake til Operaen for siste små justeringer. Da måtte jeg få hjelp av noen av mine kollegaer; Kristin og Inger….de tok noen av de små justeringene, mens jeg sov litt på gulvet i prøverommet.

Klokken 16:00 var jeg oppe på Slottet med kjolen – steamet over den og sjekket at alt var fint!

Så var det en liten tur innom Polet for en flaske Champagne….for å ligge på sofaen å se overføring av «happeningen»

Den som våknet 1,5 time etter det var ferdig var meg :(…. men heldigvis så finnes dette «nettet»…

IMG_3534

Dette bildet fikk jeg tilsend av Dronningens personlige assistent – tusen takk ❤

IMG_3532

Dette tok jeg når jeg så på opptaket i etterkant – ikke perfekt oppløsning på bildet, men gjennom dataen 🙂

Putter inn et par bilder fra vårt interne magasin; Backstage – hvor kjolen fikk litt oppmerksomhet 🙂

FullSizeRenderFullSizeRender

………og det fine var en kommentar fra Dronningen på hennes bursdag – nå 4 juli/Kongens Gave – da kom de inn på kjoleprosjektet  – hvor hun sier: Sydamen var utrolig flink 🙂

Sier bare: Tusen takk – det har vært en ære!

Lillian ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: