I kveld er det nypremiere på oppsetningen av «Den Hvite Dame» på Fredriksten Festning i Halden.

IMG_3618

Vi hadde urpremiere på denne tiden forrige år. Mye har skjedd – det har vært endel omskrivninger av manus – ny musikk og nye kostymer og noen nye aktører – som i rollen som Penelope -> som dette året er: Julie Moe Sandø! Et nydelig menneske og skuespiller!

FullSizeRender

For min del – arbeidsmessig, har det vært mye! Men det er et resultat av alle andre oppdrag som har poppet inn denne våren, og noen har man ikke hatt mulighet til å si nei til – som kjolen til Dronning Sonja. Den var et resultat av et samarbeid mellom DNO&B og Slottet, og jeg var pålagt å gjøre det fra DNO&B.

Men det betyr jo ikke at det ikke tok energi/tid fra andre prosjekt. Så dessverre fikk «Den Hvite Dame» lide litt – jeg leverte ikke konsept tanker etter hva vi hadde avtalte. Det er på ingen måte greit – men klarte ikke annet…grunnet press på kjolen til Dronningen.

Heldigvis fikk jeg litt syhjelp dette året. Toini (min «gamle» kollega fra DNO&B) steppet inn og tok litt av det som skulle endres. Forrige år gikk hele sommeren til dette prosjektet – som medfulgte at jeg ble utslitt. «Den Hvite Dame» ble så mye større enn det jeg signet opp for….istedet for 30 kostymer -> endte vi opp med 84 hele kostymesett.

Dette året var jeg heldig å få inn en super kostyme ansvarlig 🙂 Vibeke fra Lillevimz som også jobbet med meg under «Tryllefløyten». Der ferdigstillte  hun og kollega May-Liss Ninjakostymer.

Noen bilder 🙂

IMG_4651

IMG_4626

IMG_4652

IMG_4650

Så er det jo denne patinerigen da…..som jeg ikke har koll på 😦

Denne gangen skulle Bestyrerinnen ramle opp i en kake! Hvordan løser man det?

Jeg kom på at «skum» til å tette vinduer kunne fungere…..tok en sjangs -> og her er resultatet. Ser det ut som tarmer eller krem???

IMG_4627

Hadde også patinering av jakkene til «Amundsen og Lange»…. De skulle være gamle/møkkete -> her ble det vannbasert akrylmaling benyttet -> ble bedre enn forventet! (neste gang det dukker opp et patineringskurs er jeg den første til å melde meg på 🙂 – hilsenhunsomikkekandette)

IMG_4606

IMG_4607

IMG_4608

Sier bare toi-toi-toi til alle involverte for kveldens premiere!

Selv gleder jeg meg til å komme hjem -> ikke det at jeg ikke har andre prosjekt. Starter i morgen med «DanseFot/Female Future» i Bærum Kulturhus. Satsing på unge talenter innen dans. Gleder meg!

Samt å gjøre ferdig kostymene til Ina Christel/zerovisibility sin «Frosne Sanger», hvor Kathrine Tolo har kostymedesign.

Stay tuned!

❤ Lillian

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: