Jeg fikk en telefon fra Siri Leonardsen i Bærum Kulturhus i slutten av juni – om jeg kunne tenke meg å gjøre kostymer/design til et prosjekt som heter DanseFOT/Female Future – et satsningsområde for unge talenter i Akershus fylke. Hadde vel egentlig ikke tid – men følte at dette var noe jeg hadde veldig lyst til å være med på – så klarte ikke si nei!

Satsning på unge talenter innen dans – får hjertet mitt til å banke litt fortere ❤ ….

Her er det snakk om unge mennesker som er heldige å få bruke tre hele uker på dagtid av sommerferien og en uke på kveldstid/skolestart for å jobbe med koreografer og profesjonelle dansere – alderen er fra 12 år og oppover. Hele prosjektet varer fra 31 juli til premiere 1 september. Det er ikke lang tid for å lære en koreografi, eller for å lage kostymer!

Koreografene er: Hege Haagenrud, Lise Tiller Sikkeland og Noa Zuk/Ohad Fishof.

Hege jobber med de yngste – fra 12 år, Lise med de fra 14 + 2 profesjonelle – Maja Naomi Furnes og Catharina Vehre Gresslien og Zuk/Fishof med tre profesjonelle; Guro Nagelhus Schia, Marianne Haugli og Christine Kjellberg.

Her er linken til et intervju med noen av de unge talentene

24 kostymer på en måned – ikke spes lang tid nei….

Fordelingen ble slik; Hege får sydd alt, Lise får kjøp av det meste, men med noe tilbehør som blir laget og Zuk/Fishof får sydd alt. Dette ble en prioritering av hva som var av ønsker fra koreografene (og selvfølgelig budsjett/tid) . Fikk overført litt mer midler i veldig nød av en assistent – så jeg søkte etter en gjennom «Kostyme kontakten» på Facebook – og fikk kontakt med Camilla Glosli (hun søkte også på «stillingen» som  kostymesyerlærling på DNO&B nå i våres – men fikk avslag fordi hun var allerede så godt etablert i miljøet :)). Hun er gull nå i innspurten – ute på shopping, syr om og syr nytt – trippel lykke for meg! ❤ (og hun går nå opp som privatist som kostymesyer)

Her er en liten teaser fra Lise;

Og en liten titt når vi prøvde kostyme forslag;

(Foto: Siri Leonardsen)

IMG_4903

Litt fra lysprøve fra Hege – lysdesigner er Martin Myrvold

IMG_4853

Poster så noen bilder fra vår test av prototyper til Zuk/Fishof – noe funket, noe ikke!

Noa Zuk og Eri Nakamura (danser i Batsheva) –  stiller villig opp 🙂 og tusen takk for det!

(Foto: Siri Leonardsen)

IMG_4905IMG_4904

Fargevalg -> vi endte opp med grønne bukser og lys grå overdel. Buksedesignet vil bli lik til alle tre – men overdeler i lysgrå silketricot vil bli forskjellig 🙂

Kom til Bærum Kulturhus på fredag 1 september -> se satsningen på nye talenter!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: