Jeg følger @Funkygine på Instagram som ca 300.000 andre. Synes hun er en vakker, sporty, spennende og en ærlig person som inspirerer med bilder/innlegg både på Instagram og på blogg, som jeg også er en ivrig leser av.

Beit meg i merke ett av hennes blogg innlegg – hvor hun sier det er vanskelig – det med å finne de rette klærne til rett setting, og ikke minst ha tiden til å lete…

Min første tanke var; Jeg kan designe/sy det du trenger!

Så jeg sendte en mail til Jørgine den 20 januar – med følgende; «Jeg kler deg gjerne opp, etter hva som passer deg og din kropp/stil. Så du slipper løpe rundt for å finne hva som passer deg til ulike anledninger. Du vil få skreddersydde plagg som er tilpasset deg. Selv jobber jeg med kostymer, men designer på fritiden. Ta kontakt hvis interessert.»

Dagen etter kom det et svar :). «Vil blant annet ha åpen rygg og noen detaljer som jeg ikke finner i brudekjole butikkene! Jeg er med andre ord super interessert :). Må innrømme at jeg var en smule overrasket over at hun svarte.

Vi avtalte å møtes – for å se om det var noe kommunikasjon/kjemi – for å lage brudekjole nr 2 (som skulle brukes på festen). Vi møttes til en kopp te på Baker Hansen på Grünerløkka en tidlig kveld. Ønske kjolen hadde noen krav; den skulle ha dyp skjæring i ryggen, og sitte som»støpt» over rumpen. (Morten sitt ønske) og ha havfrue skjæring. Jeg brukte litt tid på Pinterest (hvordan klarte vi oss før Pinterest? )

IMG_4911

Dette var utgangspunktet – men mye dypere skjæring bak og helst så lite over skuldre som mulig. Jørgine er litt (mye) mer trent enn de fleste  av oss – og er «bredere» over skuldre/rygg enn vi som ikke er like ivrige 🙂 så vi hadde

Vi startet med å lage en toile – som er et slags basemønster….på dette kan vi tegne nye linjer og få frem det vi ønsker – her ser dere første toile innprøving. Lasse Tufte – som også var Jørgines forlover tar bilder/filmer.

IMG_4453

IMG_4454

IMG_4455

Jeg hadde glemt målene til Jørgine hjemme – og måtte lage mønster/toile etter «husken»….ble slettes ikke så dårlig – som dere ser av nåler :), ikke så mange innretningene!

De linjene som vi tegnet her – er utgangspunktet for kjolen i rett materiale. Vi kom raskt frem til hva for materiale vi ønsket å bruke; en dobbelsidig silkesateng, med deilig fall. Vi hadde en plan om blonde (litt grove)detaljer – men når vi fikk kjolen på plass, så passet ikke det. Vi trengte litt bling!  For å markere livlinjen, og gjøre kjolen riktig. Vi måtte ha tynne skulderstropper – fordi Jørgine ønsket en dyp utriging foran og dyp skjæring bak (vi endte opp med 2,5 cm overfor trusekanten 😉 ), så det var umulig å få kjolen til å «henge» uten noe support – så vi endte med tynne stropper på kryss på rygg.

Jørgine var travel – jeg var travel…vi hadde ikke mer enn litt over tre uker på å få kjolen klar. I mellomtiden hadde Jørgine og Morten kjøpt ny leilighet – som Jørgis fikk ansvar for med ombyggning/ferdigstilling etc. (Morten hadde fått ny kontrakt i Sverige). Dette skjedde 1 uke før bryllupet i Ålesund – så dama var mer opptatt av ombygging, farger og dekorasjon for å få den nye leiligheten på plass før….enn kjole nr2!

Vi fikk kjolen på plass – dog i siste liten….jeg løp over til Oslo S/trikken med kjolen på slep – tirsdag morgen, møtte en maligsflekkete Jørgis som var klar for tur til Ålesund (bare litt mer jobb med håndverkere….)

Men her ser dere resultatet – jeg er fornøyd! Hun ser strålende ut – vakre menneske!

FullSizeRenderFullSizeRenderFullSizeRenderFullSizeRender

That´s all!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: