I går kveld ble maten skikkelig digg! Jeg prøvde meg på Ramen, og resultatet ble slettes ikke så dumt.

En ekte ramenkokk vil nok helt sikkert si at dette ikke er ramen – men pyttsann 🙂

IMG_6394.JPG Jeg startet med å koke kraft på oksehaler, som jeg hadde brukt i min utgave av Osso Buko tidligere i påsken (den ble heller ikke så dårlig)

Oksehaleskrog og litt kjøtt (leftovers) sammen med løk, gulrot, salt og pepper – samt en dæsj med hvitvinseddik (for å «åpne» beina, næring ut). Helle på med kaldt vann til det var over beina pluss litt til. Så fikk det et oppkok – skummet av, skrudde ned varmen og så fikk den stå å syde i 48 timerish.

Kjøttet jeg brukte var en mørnet mørbradstek (Kjøpt på Coop Mega i kurven med varer som nesten er ute på dato, men som smaker like godt. Den ideen liker jeg veldig godt – selge matvarer som er i ferd med å gå ut på dato til redusert pris #bekjempe #matsvinn ). Den krydret jeg med salt/pepper – brunet den i pannen, så inn i ovnen på 190 grader i ca 20 min – var veldig spent på hvordan kjøttet ble (har ikke steketermometer her i huset), men kjøttet ble bra med en fin rød kjerne.

Jeg er en skikkelig slumsekjerring, som ikke klarer å følge en oppskrift til punkt å prikke….må gjøre min vri, noen ganger er jeg heldig andre ganger ikke :). Så derfor finnes det ikke eksakte mål, vekt etc – kun en dæsj!

Jeg glemte å kjøpe ramennudler – men fant woknudler på nærbutikken, som fikk duge. Jeg brukte 2 vårløk som ble kuttet i passende biter, ett stort fedd med hvitløk ble finhakket, det sammen med ingefær (ca 2 cm).

Silte den ferdige kraften gjennom ett tynt bomullsklede (for å få ut rester av bein, kjøtt etc) Til våre to skåler – så brukte jeg ca 7 dl med kraft. Hadde dette opp i kjele, lot det koke ned (redusere mengden, mer smak) så hadde jeg litt fiskesaus, soyasaus OG litt sweet chilisaus (dette er helt sikkert fyfy, men hadde ikke miso i heimen) Dette fikk puttre mens jeg kokte nudlene og eggene. Eggene skal ikke være helt bløtkokte, men etter 7 min så var de perfekte.

Fordelte nudler i skålene, samt vårløk, hvitløk og ingefær.  Så er det å helle over deilig kraft, røre litt rundt, dele egget i to – passe på at plommen er litt i egget 🙂 Å kutte opp kjøttet litt er smart – det fant vi ut, etter å ha prøvd å spise store stykker på en elegant måte med gaffel…. #misslykket

IMG_6393

 

Voila og bon appetite ❤

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: