1 februar 2018 ble jeg 50 år – var så generøs med meg selv at jeg ga meg selv 3 turer i løpet av året, men kun reise alene 🙂

Den første gikk til Paris fra 8 – 11 mai -> hvor målet var utstillinger/mote, andre turen gikk til Verona fra 10-17 juli -> målet var Opera x 4 stykker.

IMG_7862

(klar for tur – første ferie uten å reise i høye heler…)

Siste var nå fra søndag 28 til i dag onsdag 31. Hvor drømmen endelig ble virkelig ❤ .

Jeg reiste til Manshausen /Børge Ousland sin øy,  hvor disse fantastiske arkitekttegnede hyttene er – jeg skulle få bo på «Sydpolen».

IMG_7906

(min hytte ❤ )

Håpet var også å se Nordlys som jeg aldri har sett…men så heldig var jeg dessverre ikke! Fikk et bittelite glims…men var liksom ikke noe å skryte av.

Målet med turen – foruten å oppleve hytta, Nordlys, var å nyte naturen, været og egentlig ikke gjøre noen ting. Jeg hadde med bøker og strikketøy. Høsten har vært hektisk, så det å ikke gjøre noe har vært deilig. Det er heller ikke internett på hyttene, kun oppe i hovedhuset. Så hvis man er desperat nok….er det bare å ta turen dit (men brukte nok opp mesteparten av datamengden på tlf…med å poste på insta, sende sms etc – viktig å være oppdatert 🙂 )

En kaffe i sengen med denne utsikten….

IMG_7893

Jeg hadde bestilt lunch og middag på forhånd – siden jeg skulle være lat, ville jeg ikke bruke tid på det. Så lunch første dagen -> kun meg…en deilig fiskesuppe med kongekrabbe. Til middagen på kvelden var vi 5 stk – da fikk vi fisk med godt tilbehør. Kun meg til lunch i går og til middag på kvelden var vi 3 personer. Forretten i går var lammehjerte….jeg fikk nesten mitt eget hjerte i halsen! Min første gang til å spise innmat (ikke helt riktig – vi alle har vel smakt lungemos?). Det smakte faktisk bra – var kokt i 1,5 time i øl og deretter 1 time i kraft. Hovedrett – andeconfit med deilig tilbehør!

Det er ikke store øyen – så tok meg ca 20 min å vandre rundt hele. Mandagen var det helt klart og stille! Det var så STILLE at det var litt vondt – man hørte ikke fugl, ikke vind, ikke en båt….INGENTING! Jo litt da (men bare den korte tiden jeg lå strak ut på ullteppe ute på plattingen og så opp i det blå)….Børge og sønnen drev å isolerte gulvet i hytten ved siden av.

Tirsdagen fikk vi derimot luftet oss, da var det skikkelig blåst hele dagen (sier jeg – og ikke de som lever med dette hver dag.) også på natten! Da sov jeg veldig dårlig…det røsket (for meg) godt i veggene – føltes som om noen kom inn hele tiden. Det var jo også en litt uvant ting….man kunne ikke låse døren fra innsiden. (Passer dårlig for oss som har veldig god fantasi…og Halloween rett rundt hjørnet.) Hjemme er jo det det første jeg gjør når jeg kommer inn…..

Men det er fantastiske muligheter for kayaking, fjellturer, sikkert dykking etc i dette vakre landskapet. Vannet var så sjøgrønt og klart….kunne sitte i stolen inne i hytta, å se fisken svømme utenfor! Men det var litt skummelt på kvelden – der jeg satt i stearinskinn og ventet på det Nordlyset som ikke kom. Hytten henger faktisk ut over vannet….så når det ble mørk føltes det som om vannet var helt opp til vinduene….og nesten ville gå over.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_7911

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_7961

(Dette er fra i dag tidlig, når vi skulle dra til Nordskot og på hurtigbåten til Bodø)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_7908

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Litt mye bilder her nå….men kan man bli mett av å se dette? (bildene er ikke redigert på noen måte – dette er sånn det ser ut!)

Jeg gjorde litt vel dårlig «forarbeid» når det kom til bestilling av flybillett til det å komme meg til Norskot. I god tro bestiller jeg flybillett tidlig på søndag og hjem sent på onsdag….og teita meg som ikke sjekket når båten gikk…fikk en «knyttneve» i fleisen! På søndag gikk hurtigbåten KUN kl 20:40 og tilbake på onsdag kl 08:20….Jeg landet i Bodø 10:30 søndag og har fly tilbake 19:30 i kveld.

Så i min iver etter å få fulle dager på Manshausen – har jeg veeeeeldig mange timer å slå ihjel i Bodø.

(Note to self….når du drar på tur – sjekk korrespondanse mellom offentlig kommunikasjon)

Det er Astrid og Jasper som «driver» stedet. Jeg har lobbet veldig til Astrid for at jeg har veldig lyst til å jobbe der noen måneder. Så skal nå hjem å se om det finnes «noen hull» med jobb på Operaen. Da reiser jeg fort som fy….om Astrid vil ha meg opp dit da :).

På Manshausen prøver de å drive så lokalt/økologisk som det er mulig, sette minst mulig spor etter seg (det var det jeg fikk innrykk av – rett meg hvis feil!) De kjører miljøvennlige produkter på bad og oppvask, man resirkulerer avfallet i hver hytte – og jeg leser av deres nettsider at de har som mål » Å gjøre Manshausen klimanøytral innen ca 5 år. Dette gleder jo mitt hjerte!

Andre gjester som var der: 3 par fra Mumbai i India – som reiste fra 38 grader +høy luftfuktighet opp til Manshausen for tre overnattinger, så til Oslo for tre overnattinger før de reiser tilbake til Mumbai.

Til frokost idag kom jeg i snakk med Bina og Rafeeq Ellias (Samme etternavn som min sønn heter – Elias).

Han jobber som fotograf/filmmaker, hun skriver. Datteren deres driver med teater -> det ble vår inngangsport for en veldig fin (men hektisk) morgen. I morgen kommer de til Operaen, for å ha en omvisning rundt på huset. Rafeeq håper også på å kunne fotografere bak i kulissene før forestilling, men det kan ikke jeg love han, må snakke med noen andre om det kan være en mulighet. Det er det han har jobbet mye med både i Russland og Øst-Europa (fotografert ballett/opera backstage), så skal de også se ballettforestillingen «Manon» på kvelden. Jeg kjøpte billetter til de 🙂

Tenk – så heldig….møte på så fantastiske mennesker som var ute i samme «ærend» som meg……Nordlys – så viser det seg at man jobber nesten med det samme.

Jeg ble forøvrig invitert til Mumbai…. 🙂

Takk til Børge (som var der disse dagene), Max, Astrid, Jasper, Ragnhild og de andre som jeg ikke fikk navnet på – FOR EN PLASS!!

❤ Lillian

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: