Begynte på denne blogposten i romjulen – har enda ikke blitt postet…hatt mye jobb, vært sliten….

Jeg startet året 2020 – som super entusiastisk freelancer, sagt opp min faste jobb den 31.12.2019 – etter 9 år i DNO&B.

Startet året med å reise til Kristiansund for å jobbe med «Turandot» og «Spelemann på Taket». Vi kjedet oss ikke…mye jobb – lange dager og korte netter. Tror det jeg så av mine 4 uker var veien fra hotellet og til verkstedet/systuen. Jobbet 10 timer hver dag 7 dager i uken i 3,5 uke….når vi startet med kostymeprøver på scenen ble dagene gradvis lettere.

Første uken av februar var jeg i Gøteborg/Tilskjærerakademiet og hadde kurs i «Hvordan man lager tütü». Hehe – ikke det at jeg har laget mange – så bratt læringskurve der 😅. Sydde på hotellet før jeg møtte studentene, slik at jeg lå i forkant – men det gikk fint. Så kommer til å holde kurs igjen!

Så gikk turen videre til Stjørdal/Opera Trøndelag. Der satte vi opp «Turandot».

Vi fikk 3 av 6 forestillinger…jobbet med denne fine gjengen 🤩

Det ble snakket om at flyplasser skulle stenge – så det var litt hast om å komme seg hjem…..Etter å ha bodd på hotell siden 2 januar, så var det ikke så stas å tenke på at man måtte sitte i karantene i 12 ekstra dager…….så vi fikk litt tanker; Caroline og meg: «The Shining»: samme klær, eller kanske ikke – vi hadde jo «samme» kåpe, bukser, langt hår (dog ulik farge da – siden jeg er nesten 🧑🏻‍🦳) – synd vi aldri fikk tatt det bilde -> det ville blitt så mye bedre enn i filmen 😉

Så fikk kun 2,5 måneder i det «frie» livet før Norge ble satt i lockdown -> BRA START😂 – har angret noen ganger ja….

Etter det var det full stopp!!! Alle jobber ble borte. What???

Skal ikke si at det var glade dager – fra å ha hele våren og høsten booket inn til plutselig til å gå til ingenting….ikke møte venner, være sosial….

Og dagens høydepunkt ble en tur til butikken..

11 uker uten jobb – for første gang i mitt liv 😩!

Men der i slutten av mai tikket det inn at Brageteateret fortsetter produksjonen av «Snødronningen» Kostymedesigner på denne: Katja Ebbel.

Med premiere 16 oktober. Så da ble dagene lysere og fikk viktig innhold. Jeg måtte krabbe meg ut av «mitt 11 uker lange jobbløseliv» – var litt hardt i starten, å komme seg i gjenge igjen. Men så utrolig deilig!!

Og jeg fikk så mye å bryne meg på -> lage hatter, som jeg ikke har gjort før. Lage et «reinsdyrhode» som jeg så absolutt ikke har gjort.

Kjøp en skatehjelm og lim på reinsdyrgevir – og trekke med pels
Her kjøpte jeg 10 spisebrikker, sprettet de opp, for så å lage en stoooooooooor hatt (ble ikke med i forestillingen da..)
Kostymeinnprøving på selveste «Snødronningen», hvor jeg også lager en sjørøverhatt…den ble bra til slutt.
Her har jeg pyntet meg med en «Hyasint»

Her kommer noen bilder fra forestilingen (📸 Kevin Dahlman)

Snødronningen og Gerda
«Blomstene» en #tigerlilje, en #hyasint og en #vindel
#prinsessen og #prins

Det fine var jo at det tikket inn fler jobber – så i slutten av mai jeg fikk i oppdrag å estimere timer/budsjett for «Czardasfyrstinnen» for Operaen i Kristiansund – samt produsere endel kostymer. Heldige meg – som fikk jobbe med designer: Anette Werenskiold http://www.anettewerenskiold.no enda en gang❤️.

For Operaen i Kristiansund http://www.oik.no fikk jeg mye! Estimere, som kostymekoordinator, og produsere kostymer, finne/bestille materialer etc… klippe/sy: 21 kjoler, 21 kimomo´s i grønn fløyel med store «puter» som krage, leotard til 8 dansere med perleheng, samt alle kvinnelige solistkostymer og to mannlige -> uniformer….straks i havn 😅 -> vi skulle ha premiere den 4 februar -> men den er nå forskjøvet frem til slutten av mars. Så skal opp til Kristiansund mulig den 3 februar for 2.gangs innprøving på solister.

Vi jobbet hardt i sommer -> sjekk ut: «90 meter med stoff og en mengde gullspray… 🖖🏻

I løpet av august – fikk jeg lage 3 tütü`s til ❤️ nye studenter på Bachelor klassisk ballett – KHIO – tenk det 😁…

Tütü`s 😍

Så snødde det seg til -> «Reisen til Julestjernen» på Folketeateret. Var så heldig å få lage en romantisk tütü, med liv til «Snødronningen», og to #korsettliv til «Heksen» som ble spilt av Sylia Nymoen. (📸Fredrik Arff // Scenekvelder) Kostymedesign: Sally Turner

Var heldig gjennom kostymekontakten på FB, å få sy en frakk av skinn/stoff til «Beforengers 2»…sier ikke mer, for den filmes nå! Men må si jeg ble skikkelig starstruck på kostymeinnprøvingen. Det var til Hedda Stiernstedt som spiller «Nina» i «Vår Tid Er Nå»🤩.

Men fikk nettopp vite at den ble forkastet – drit 😂!!!

Opera Østfold skulle sette opp «Den Flygende Hollender» sommer – 21. Jeg fikk i oppdrag å lage mønster/klippe til: 12 frakker, 31 jakker og 54 bukser. Som studenter på Glemmen VG skulle produsere. Her hadde vi noen navn, men måtte gamble på størrelser -> så det ble litt sånn 👀🤥🤓😱🖖🏻ish… Som så mange i disse tider har Opera Østfold valgt å utsette «Hollenderen» frem til 2022. Kross fingers 🤞🏻………Så fikk klippet det meste før jul – men gjør resten når jeg kommer hjem fra Kristiansand i morgen kveld…ligger litt bakpå akkurat nå😅

I november fikk jeg jobb i Kilden Teater og Konserthus, som kostymekoordinator for «Amadeus» med premiere 16 september. Kostymedesign: Katja Ebbel. Kostymene er «more is more is even more». Det er ikke hver dag man får jobbe med så sinnsyke kostymer som dette😍🤩. Jeg skal nå pendle Oslo – Kristiansand det neste halve året. Vi har kommet godt i gang, masse stoffer et bestillt, men mye gjenstår. Ikke lett når mye er stengt ned igjen #fuckcoronamutanter.

Men må få si at jeg er utrolig takknemmlig for alle jobber som har kommet inn denne høsten. Ja – jeg har jobbet mye, produsert mye – har vært livredd for å si nei til jobbforespørsler. Så da får man heller bli litt sliten….

Videre denne våren er jeg heldig å få jobbe med Bregje van Balen (Design)/Yaniv Cohen (koreografi) – med kostymeproduksjon🪡🧵

Jeg har også fått verksted i sentrum av Oslo -> flytter inn neste ukeish…sammen med Anette Werenskiold, Katja Ebbel, Gjermund Andresen +++. Stas✨✨✨❤️

Kjærleik ❤️

L

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: